zondag 2 februari 2014
Provençaalse tomaat
Gisteren heb ik bij vrienden gegeten. Dat doe ik wel vaker en ook het vaakst bij betreffende vrienden. Ze wonen dichtbij, al heeft de bouw van de spoortunnel een flinke barrière opgeworpen. Deze vrienden houden ook van koken, sterker nog, dankzij hen ben ik gaan bloggen, en dankzij hen ken ik Rick Stein en zijn French Odyssee, het mooiste en meestgebruikte kookboek in mijn huis. De mooie, vaak simpele gerechten uit de mooiste streken van de wereld (uit Frankrijk dus). De ingrediënten zijn hier soms wel wat moeilijk te verkrijgen, maar daar kan Stein ook niks aan doen. Stein is een Brit overigens, kan ie ook niet helpen.
Het gerecht dat ik het vaakst bij deze vrienden heb gegeten is het bijgerecht Provençaalse tomaat, simpel maar oh zo lekker! En ik heb het thuis nog nooit gemaakt! Hierbij een samenvatting van het recept vanuit Rick Stein's boek.
Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius, tomaten halveren en zoveel mogelijk de zaadjes verwijderen (uithollen). In kom of keukenmachine wat peterselie, gedroogde Provençaalse kruiden, ansjovisfilets, knoflook, olijfolie en broodkruim mengen en hier de tomaten mee vullen, waar je eerst overigens nog wat peper en beetje zout over doet. Over het mengsel nog wat olijfolie sprenkelen en 15 tot 20 minuten in de oven, smullen maar! Lekker met een groene salade, gebakken aardappeltjes en rosbief, maar je kunt er van alles bij verzinnen, gisteren waren het gamba's.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten