zondag 6 april 2014

Ree

Gisteren was het zo ver, het ree-diner. Best spannend, ben niet zo ervaren met ree. De dag ervoor een stuk uit de vriezer gehaald, geen idee welk lichaamsdeel eigenlijk, leek in ieder geval niet op een biefstukje en dat bleek het ook zeker niet te zijn.

Maar alleen ree is ook zo wat, moest mijn gasten toch minimaal paar gangen voorschotelen (altijd handig voor als er wat mislukt of minder lekker is). Als eerste een soep van restjes bieten van Kistje vol Smaak met nog een verdwaalde pastinaak uit de groentenla. Koken in bouillon en dan lekker blenders met wat balsamico en crème fraiche, kreeg daardoor hele koele roze-rode kleur. Serveren met wat gebakken oesterzwammen, Hollandse garnaaltjes en een gekookt eitje voor het oog.


Daarna een salade met gerookte eendenborst, peer, wederom wat gebakken oesterzwammen en de andere helft van het gekookte eitje. Dressing met bramensap, olijfolie, beetje azijn, een zoetje en fijngesneden bosuitje.


En toen het ree, de ree. Een behoorlijke homp vlees. Aangebraden en daarna laten sudderen met rode wijn, tijm en marmelade. Iets te lang gegaard maar desondanks erg lekker. Welk stuk ree het nou was weet ik niet, behoorlijk "dicht" vlees, maar wel smaakvol en een lichte wildsmaak.


Daarna nog een bescheiden kaasplankje en dessert (toen al teveel op om er aan te denken om nog een foto te maken)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten