dinsdag 2 juli 2013

Bloemen op het bord

Na een rondje fietsen in het veld en door het bos hier de oogst met o.a. vergeet-mij-nietje, kamille, koolzaad en vogelwikke.


Op het menu stond rode poon met aardappelpuree, venkel en een beurre blanc saus, allemaal nogal wittig, dat kon wel wat kleur gebruiken. Bloemen. En dan niet alleen die van de op de rommelmarkt gekochte Beatrix bordjes, maar ook door eetbare bloemen op het bord. De geplukte bloemen uit het wild met daarbij wat komkommerkruid uit de tuin. Het geheel combineerde fantastisch met de witte, bloemige Doré des Bernadines uit Beaume-de-Venise.












Als dessert een eveneens bloemige vlierbloesem bavarois. Het mengsel heeft zich tijdens het stollen in de koelkast weer tot twee componenten gescheiden, de vlierbloesemgelei voornamelijk bovenop, daaronder het zuiveldeel. Maar de smaak is er niet minder om. Om hem uit het glazen schaaltje te krijgen heb ik een crème brûlée brander moeten gebruiken. On top een topje munt en een sliertje gekonfijte limoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten