dinsdag 5 november 2013

Het borrelt van binnen



Ik heb dit voorjaar flink wat vlierbloesemsiroop gemaakt. Dat is altijd wel een ding, want heb ik wel genoeg flessen, of heb ik wel genoeg voor het aantal flessen, en hoe lang doe ik met die flessen. Maar, dit jaar had ik meer dan ooit tevoren. Eerdere jaren had ik vaak te weinig, dan was aan het eind van de zomer de vlierbloesemsiroop al op, op één fles na. Ik heb altijd de neiging om wat te bewaren, je weet maar nooit. Maar goed, dit jaar heb ik zoveel gemaakt dat ik er ook gerust mee kan experimenteren.

Door water, gist en gistvoeding toe te voegen aan de siroop kun je er een alcoholische drank van maken. Een proces waarbij suikers worden omgezet in alcohol. Bij dit proces komt er gas vrij, en doe je dit op fles (met beugeldop), zorg dan dat je elke dag gas laat ontsnappen, want als de fles dat zelf gaat doen zijn de gevolgen niet te overzien. Het flesje "vlierbloesemwijn" smaakte goed. Ik heb het aangedurft om nu een grotere hoeveelheid te maken. Het was een aanslag op de voorraad, maar er staat nu een fles met waterslot te bubbelen. Ik heb er een filmpje van gemaakt, wellicht dat ik die aan dit bericht kan koppelen. Excuus, het zou moeten kunnen maar krijg een melding van blogger dat het hun spijt dat het niet gelukt is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten