zondag 3 november 2013

C'est toet


C'est tout, dit is alles, het laatste der gangen, daar moet je het dan ook maar mee doen, het toetje. Nu ben ik in het algemeen meer van de hartige partij, maar het maken van desserts vind ik wel heel erg leuk. Zo ook bovenstaande, een café gourmand, koffie voorzien van diverse kleine zoete lekkernijen. De koffie zijn we alleen vergeten. Wel dronken we er goudkleurige zoete Monbazillac bij.

Het dessert bestond uit vier verschillende gerechtjes, en het mooie was, ik hoefde er niet eens de deur voor uit. In het borrelglaasje zit een mandarijnen-jelly met een toefje (werd een plasje) vanille yoghurt en wat cacao. In het porseleinen ieniemienie bakje je een bolletje chocolade-ijs met stukjes javaanse chocola en tevens peer en munt (daar zag en proefde je niks van terug). Dan een taartje met een bodem van speculaasjes en daarop geen kwark (had ik niet in huis) maar yoghurt met slagroom, gelatine, sinaasappel en gedroogde abrikoosjes. Als laatste is er dan nog de kruidige cake met appel. Lijkt heel wat, en zo voelt het ook na reeds twee gangen, maar allemaal vrij eenvoudig te maken en beter een dag van tevoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten